Atık Yönetimi Çevre Mühendisliği Haberler

İstanbul’un En Büyük Atık Aktarma İstasyonu Açıldı

Başakşehir Katı Aktarma Merkezi’ni hizmete açarak İstanbul’daki en büyük katı atık aktarma merkezi olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bir açılış gerçekleştirdi.

’ın İstanbul’un temizliğine, yeşil olma bilincine ve iklim değişikliğiyle mücadele sürecine en yoğun katkıyı sunan birimlerin başında geldiğini söyleyerek İmamoğlu, Başakşehir Katı Aktarma Merkezi Açılışı ile Yeni Hizmete Alınan Toplama ve Temizlik Araçları Tanıtım Töreni’ne katıldı. 

 “ ve çevrenin korunması adına çok kıymetli bir tesisin açılışını yapıyoruz olarak. İklim değişikliğiyle olan mücadeleyi, bir marka altında vatandaşlarımıza sunma noktasında ‘Yeşil Çözüm’ vizyonumuzu ortaya koymuştuk. Ve bu Yeşil Çözüm vizyonumuzun İBB’ye kurum olarak 360 derece bakan ve ‘Ben de bu vizyonun bir parçasıyım’ diyerek hareket eden bir bilince sahip olmasını arzu etmiştik. Bu yönüyle İBB’de oluşturacağımız bu anlayışı, aynı şekilde İstanbul’un bütün kurumlarına ve 16 milyon İstanbulluya yansımasıyla büyük bir başarıyı elde edebileceğimizin mümkün olduğunu, her bulunduğumuz ortamda anlatmaya devam ediyoruz.” 

Projenin detayları şu şekilde;
• Proje: Katı aktarma binası ve idari bina olmak üzere iki ana bina olarak tasarlanmıştır.
aktarma kapasitesi 3000 ton/gün olacaktır.
• 12 adet peron sayısı olacaktır.
• Bu aktarma istasyonu sayesinde atıkların depolama alanlarına taşınması için günlük 500 sefer düzenlenmesi gerekirken, sefer sayısı 150’ ye düşmektedir.
• Yakıt, işgücü ve zamandan tasarruf sağlanır. Bununla birlikte trafik yükü azalıp CO2 emisyonu, gürültü ve görüntü kirliliği azaltılır.
• Projenin fiziki olarak gerçekleşme başarı oranı %99’dur.

Kaynaklar:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Müdürlüğü.

https://www.istanbulses.com/basaksehir-de-kati-atik-aktarma-merkezi-hizmete-acildi-81802h.htm

Yazar hakkında

Serra Selin Övez